Seizoen 2023-2024


4 januari 2024

Kun je (goed) schaatsen en lijkt het je leuk om de jeugd van Diemen (beter) te leren schaatsen?

Word dan schaatsbegeleider bij de Diemer IJsclub. We geven elke week les aan kinderen van 6 tot en met 12 jaar op de Jaap Eden baan. Op vrijdag van 16.55 tot 17.55 uur en op zaterdag van 9.20 tot 10.20 uur. Het is geen vereiste om ervaring te hebben met lesgeven, wij bieden elk jaar een cursus aan in het lesgeven.

We horen graag van je! Je kunt contact opnemen met Bianca Poster via jeugdschaatsen@diemerijsclub.nl
Seizoen 2022-2023


11 Januari 2023

Helaas is het jeugdschaatsen ook op zaterdagochtend vol. Er kan helaas niet meer worden ingeschreven.
De inschrijving voor seizoen 2023-2024 gaat rond half augustus 2024 open


4 november 2022

De Diemer IJsclub heeft nu een vertrouwenscontactpersoon. Kathy van den Boom heeft deze taak op zich genomen.
De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen onze vereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag.
De VCP fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag. De VCP een luisterend oor, geeft raad en verwijst eventueel door naar geschikte hulp.

De vertrouwenscontactpersoon is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om verder hulp te krijgen.
Hij/zij kan je informeren over de procedures en mogelijke vervolgstappen of je doorverwijzen naar een gespecialiseerde vertrouwenspersoon van het Centrum Veilige Sport van NOC*NSF, welke getraind zijn om de inhoudelijke begeleiding te geven.
In een vertrouwelijk gesprek kunnen zij je verder helpen bij het doen van je verhaal. Het kan bijvoorbeeld gaan over zaken als seksuele intimidatie, machtsmisbruik, doping, en matchfixing.


17 oktober 2022

Helaas is het jeugdschaatsen op vrijdagmiddag helemaal vol. Op de zaterdagen hebben we nog wel plaatsen.
Inschrijven kan dus alleen nog voor zaterdagmorgen.


14 oktober 2022

Vanaf Heden is inschrijven voor het Toerschaatsen niet meer mogelijk. Het maximum aantal abonnementen wat wij kunnen uitgeven is bereikt.


23 augustus 2022

We zitten nog volop in een warme droge zomer, maar de voorbereidingen voor het komend schaatsseizoen zijn begonnen.

Wedstrijd-, toer-, en jeugdschaatsers kunnen zich weer inschrijven.

De prijzen van de abonnementen zijn wat gestegen, vooral de "tweede" abonnementen voor de wedstrijdschaatsers. Tarieven staan bij de diverse activiteiten vermeld.


30 juni 2022

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de Diemer Ijsclub is Aldert van den Broek tot voorzitter verkozen van de Diemer IJsclub. Het komt niet vaak voor dat er een vacature is voor het voorzitterschap. Lau Demmers heeft in zijn 30e jaar als voorzitter zijn post vacant gesteld. Lau heeft zich al die tijd met hart en ziel vol ingezet om de ijsclub en met name de jeugd vooruit te brengen. Ook was hij lang actief als jurylid bij wedstrijden op de Jaap Edenbaan. En natuurlijk altijd te vinden bij promotionele activiteiten bij bijv. Diemer festijn en Loswalfestival. Naast Lau was er nog een aftredend bestuurslid, Marten van Hoek. Marten heeft zelfs nog wat langer in het bestuur gezeten en zich ook volledig en met veel energie ingezet. Hij heeft zich ingezet voor het jeugd- en recreatieschaatsen en was samen met Lau in touw om, zodra het ging vriezen, alles op en rond de natuurijsbaan in gereedheid te brengen mocht het ijs dik genoeg worden. Wij bedanken Lau en Marten zeer voor hun tomeloze inzet en wensen Aldert veel succes.


Seizoen 2021-2022


19 december 2021

Nieuws voor de jeugdschaatsers.
Ook wij waren weer ongenaam verrast door de strenge lockdown.

Gelukkig kan het jeugdschaatsen in de huidige vorm, zaterdagochtend 09:20h en zondagmiddag 16:00h, door blijven gaan.
Echter, de ijshal zal op zaterdagochtend gesloten zijn.
Op dit moment is het nog niet officieel bekend hoe dat opgelost wordt voor de kinderen die binnen schaatsen. Wij vermoeden dat zij een plekje op de buiten(krabbel)baan krijgen.21 november 2021

We hebben de limiet bereikt van onze capaciteit bij het jeugdschaatsen. Inschrijven is vanaf heden niet meer mogelijk voor dit winterseizoen.
Mochten er eventueel weer plekken vrij komen, dan wordt dat hier weer gemeld.


18 augustus 2021

Het is weer mogelijk in te schrijven voor onze activiteiten op de Jaap Edenbaan voor komend winterseizoen.
De opzet voor het jeugd-, toer, en wedstrijdschaatsen blijft grotendeels gelijk.

Wel zijn er tariefswijzigingen voor het jeugd- en toerschaatsen. Extra kosten vanuit de KNSB zijn doorberekend in de tarieven.
Seizoen 2020-2021


9 februari 2021

Natuurijsbaan op de Sniep gaat niet open.
Het bestuur van de Diemer IJsclub heeft met pijn in het hart besloten om de natuurijsbaan op De Sniep deze winter niet open te doen.

Door de regelgeving van de overheid is het voor de Diemer IJsclub helaas niet mogelijk om de natuurijsbaan open te stellen. Het bestuur vindt het in deze coronapandemie niet verantwoord.

De avondklok is verlengd tot en met 2 maart, winkels en de horeca moeten tot die tijd de deuren gesloten houden en het wordt aanbevolen met niet te veel mensen bij elkaar te zijn en 1,5 meter afstand te houden.

Het bestuur van de Diemer IJsclub is van mening dat wij dit op onze natuurijsbaan niet kunnen waarborgen. De natuurijsbaan ligt op een plek waar veel verkeer langskomt en als er dan gezien wordt dat er op de ijsbaan geschaatst wordt heeft dat een aanzuigende werking, mede omdat in onze omgeving ook andere natuurijsbanen gesloten blijven. Organisatorisch is het heel lastig om de 1,5 meter te handhaven, bijvoorbeeld al tijdens het aandoen en uitdoen van de schaatsen.

De Diemer IJsclub moet het hebben van vrijwilligers en die willen wij het niet aandoen om voor politieagent te moeten spelen en als het mogelijk te druk wordt mensen weg te moeten sturen. Helaas, maar het is niet anders. Laten we hopen dat het we tijdens een volgende winter in een coronavrije wereld leven en dat we onze mooie natuurijsbaan dan weer open kunnen stellen voor het publiek.

16 december 2020:

Vanaf heden is het helaas niet meer mogelijk nog in te schrijven voor het jeugdschaatsen.
Onze groepen zitten helaas allemaal vol.30 oktober 2020:

Vanaf heden is het voorlopig niet mogelijk nog in te schrijven voor Toer- of Wedstrijdschaatsen.
In verband met de Corona-maatregelen op de Jaap Edenbaan worden er voor deze uren geen nieuwe abonnementen meer uitgegeven.
Dit om het aantal mensen op deze uren niet verder te laten groeien.